+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Приколица композиције

Приколица композиције

Приколица композиције за сваки изазов

Композиција се састоји од вучног возила и најмање једне, али по правилу и више индустријских приколица. Погодан је ако у оквиру хала у складишту и производњи треба да транспортујете различите терете, јер композиција може да се састоји од потпуно различитих приколица.

Управо је при изради у правом тренутку одлучујуће прецизно и ритмично снабдевање и одлагање материјала производних машина. Примена класичних виљушкара овде брзо превазилази сопствене границе, јер је у највећем броју случајева неопходно да истовремено употребите више возила. То пак значи веће инвестиције и последичне трошкове, као и већу опасност од незгода због повећане гужве у промету. Приколица композиције је права алтернатива, јер композиција може да превезе више машина једну за другом, може да превезе најразличитију робу на различитим приколицама, проузрокује ниже трошкове и стишава метеж у саобраћају у производњи и складишту.

Приколица: две верзије, много могућности примене

Са нашим приколицама композиције транспортујете најразличитије терете. Притом имате избор између две основне варијанте: приколице у порталној (верзија GTP) и у E-Frame конструкцији (верзија GTE). Али, као што знамо из много година искуства, специјалне примене такође захтевају специјална транспортна средства за складишта. То пре свега важи за задатке код којих транспортне потребе специфичне за режим рада, неуобичајене врсте робе или компликовани просторни услови могу да створе проблеме за серијска возила. Зато наше приколице прилагођавамо индивидуалним применама. Тако спајамо квалитет и економичност из серијске производње са индивидуалним захтевима наших клијената. Консеквентна конструкција модула целокупног Jungheinrich програма то омогућава.

Наше робусне порталне приколице (GTP 110/210/216) могу да транспортују велике и тешке терете – тежине до 1.600 килограма – флексибилно и економично. Са могућношћу да утоварите приколицу са обе стране, промењиве руте се могу возити истом композицијом. Индустријске приколице се испоручују са два система управљања: по избору, са једним једноставним принципом котура управљања/ослањања или са једним системом одржавања трага за уске просторне услове, код којих се управља свим точковима. То их чини лакше управљивим. 

Компактне и лаке за употребу, E-Frame приколице композиције (GTE 106/212/312) су такође предвиђене за веће и теже делове – и до 1.200 килограма тежине, примера ради за транспорт машинских делова од складишта до места монтаже. Делови се преносе на палете (носачи великог утовара), тако да се приколице могу лако утоварити и флексибилно користити. GTE се могу спојити по жељи, тако да је обезбеђен утовар/истовар са обе стране. Централна осовина омогућава веома добро одржавање трага: чак и код дугачких композиција, као и у уским просторним условима, приколице прецизно прате пут ког се придржава вучно возило. Тако возачи у оквиру и ван оквира пролаза за полицу могу безбедно да возе и да избегну евентуалне препреке без имало муке. Спајање и раздвајање приколице се може извести тренутно, окретом руке. 

Обимни портфолио о појединачном производу

Поред приколица композиција индивидуално опремљених за Ваше потребе, подразумева се да имамо и одговарајућа вучна возила, која се могу применити и као приколице виљушкара, као и комплетна решења: целокупно планирање складишта, које подразумева полицу и возило као међусобно подударан радни систем. То је смислено код чврсто дефинисаних и ритмичних токова – примера ради, код снабдевања и одлагања машина. Овде се нуди уврштавање композиција у системе управљања и административне програме. Наше системско саветовање управо инсистира на овој ставци. Ми Вам показујемо средства и начине како да Ваше процесе израде лакше и ефикасније обликујете. Укључујући и сервис наших производа и система, у компанији Jungheinrich добићете све из једног извора. 

Имате питања?