+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Шатл за полице

Шатл за полицу

Шатл за велике стопе учинка

Шатл има много предности: почевши од високе стопе учинка уз комплетно пуњење или пражњење палетног канала, преко ускладиштења и искладиштења палета без судара, па све до оптималног искоришћавања простора уз смањену висину преграде полица.

Наши шатл системи који се састоје од носача, носећег возила и каналне полице омогућавају консеквентно коришћење простора у складишту. Полица по висини и ширини нуди места за бројне палетне канале. Незнатно искоришћавање висине по нивоу канала омогућава ефикасно коришћење висине складишта. Сваки Jungheinrich виљушкар је применљив као носеће возило са довољно преостале носивости.

Полуаутоматско складиштење помоћу шатла за полицу

Шатл за полицу функционише нарочито ефикасно приликом поновног ускладиштења и искладиштења у самом палетном каналу. Шатл се преузима на виљушкама носећег возила и примењује у палетном каналу. Тамо се креће самостално под ускладиштеним палетама, а да није повезан са носећим возилом. Након одлагања прве палете и притискања старт тастера на терминалу за руковање, управљање самостално извршава све неопходне покрете у вожњи и подизању. Сензори идентификују положај ускладиштених палета и самим тим омогућавају ускладиштење и искладиштење нових палета без судара. Током вожње носача, возач виљушкара може преузети додатну палету и стартовати следеће ускладиштење. 

Ручни радио терминал који је лак за руковање

Терминал за руковање и управљање шатлом комуницирају преко бидирекционе радио везе. Ручни радио терминал је ергономски монтиран у видном пољу возача. Са прегледним функционалним тастерима и јасним приказом информација, руковање је једноставно. Терминал је мобилно примењив, алтернативно се може такође користити и преко екрана осетљивог на додир већ постојећег терминала за радио пренос података.

Варијанте шатл система нуде флексибилност

Различите варијанте шатл система омогућавају руковање различитим носачима товара попут евро или индустријских палета у истом систему полица. Притом, сензори аутоматски идентификују величину палета. Такође, ускладиштење и искладиштење у складу са LiFo (последњи улаз, први излаз) као и FiFo (први улаз, први излаз) је једноставно изводљиво. Код потпуног пражњења канала, шатл за полицу аутоматски доводи сваку палету канала до стране за искладиштење, где је виљушкар преузима и преноси до излаза за робу. Ова функција је такође могућа и ако је потребно искладиштити не све, већ само дефинисану количину палета. Ако не уследи никакво ускладиштење или искладиштење, све палете се аутоматски могу преносити до стране за искладиштење. За ефикасан рад хладњаче је нарочито важан висок степен искоришћења простора. Палетни шатл у изведби за хладњаче нуди могућности примене и до –30 °C. Други комплет акумулатора са станицом за пуњење знатно повећава оперативну спремност.

Шатл системи са системом за заштиту лица

Код већих система полица, са ручног радио терминала се може изабрати до 69 различитих носача. Уз то, возач једноставно мења препознавање ручног радио терминала, како би се повезао са следећим носачем. Опциони систем за заштиту лица обезбеђује приступ до палетног канала или до радног корака од неовлашћеног приступа. Ако се активира аларм, носач шатла за полицу се зауставља. За овлашћене виљушкаре, који се аутоматски идентификују, нема препрека при руковању полицама.

Имате питања?