+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Wessels&Müller
Све из једног извора

Ново централно складиште за компанију Wessels + Müller AG

Компанија Wessels + Müller AG је једна од најмоћнијих трговаца на велико аутомобилских делова, прибора, гума и опреме за сервисне радионице широм Европе. Са више од 175.000 каталогизираних артикала, компанија нуди свеобухватан асортиман робе за путничке аутомобиле, теретна возила и двоточкаше.

Дан за даном, преко ноћи

На старој локацији у Лотеу биле су исцрпљене све могућности оптимизације. Да би могли да оправдамо стално ширење компаније на међународном нивоу, морали смо да изградимо ново централно складиште. Тако је компанија Wessels + Müller на тај начин успела да настави да осигурава правовремену испоруку артикала купцима.

Из новог централног складишта у Хедеминдену, Доња Саксонија, свакодневно се преко ноћи испоручује роба у све продавнице компаније Wessels + Müller AG у Немачкој, Холандији и Аустрији. Како би се задовољиле неопходне количине, направљено је девет аутоматских складишта с високим полицама са преко 40.000 места за одлагање палета, као и аутоматско складиште малих делова (AKL) са 15 пролаза и преко 140.000 места за одлагање контејнера. Аутоматизацијом се избегава погрешно складиштење и омогућава већа поузданост процеса. Пријем робе, аутоматске зоне складишта, зоне комисионорања и отпрема повезани су путем сложене и изузетно снажне транспортне технике. Логистички центар додатно располаже мануелно вођеним складиштем са широким и узаним пролазима.

Ми смо обезбедили целокупну техничку интралогистику, као и комплетан софтвер и ИТ за складиште. То обухвата визуелне напомене које су коришћене за оптимизацију поузданости процеса током комисионирања у AKL-у. Путем функције Pick-by Light се у изворном контејнеру ласерском тачком означава одговарајући сектор из ког се врши преузимање. Након тога, методом Put-to Light се циљни контејнер означава сигналном лампицом.

Већа транспарентност и контрола трошкова

Све то надопуњује прилагођени модул „управљање празним паковањима“, што омогућава знатно већу транспарентност и контролу трошкова за празна паковања. Пошто се наши различити производи савршено уклапају, то омогућава савршен ток процеса у складишту.

Имате питања?