+381 22 342-951 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage Autonomni transportni sistemi

Automatizovani transporteri

Autonomna transportna vozila (FTF) – kojima upravlja inteligentan softver, predstavljaju srce automatizovanog skladišta. Sa specijalnim komponentama automatizacije, možemo da automatizujemo naša dokazana standardna vozila i prilagodimo ih zahtevima Vašeg skladišta.

Autonomna transportna vozila

Potpuno automatski, precizni i procesno sigurni

Content Аутономни транспортни системи (2)

Film o proizvodu

Pregled Vaših prednosti

AGV

Film o bezbednosti

Autonomni i pored toga bezbedni

Obimni bezbednosni senzori štite ljude, teret i mašine. Autonomni transportni sistemi (FTS) se kreću samo po unapred zadatim kolovozima. I pored toga može doći do situacija u kojima zaposleni nenamerno prelazi kolovoz. U tom slučaju, obimni CE sertifikovani bezbednosni sistem će se pobrinuti za momentalno kočenje. Pritom, bitan sastavni deo sistema su senzori za zaštitu operatera, koji su opremljeni poljem upozorenja i zaštite, koji trajno nadziru neposredne kolovoze FTS-a. Ukoliko lice stupi u polje upozorenja, vozilo odmah usporava svoju brzinu. Ukoliko se operater zaustavi, onda se i dalje koči sve do zaustavljanja. Paralelno uz to se prosleđuje signal statusu upravljanja, koje prikazuje blokadu uređaja.

Bezbednost uprkos brzini

U sve FTS-ove standardno je ugrađen skener za zaštitu lica u smeru pogona. U zavisnosti od brzine kretanja, prilagođavaju se dužine polja bezbednosne zone. To znači da što se uređaji brže kreću, to prediktivnije skeniraju svoje okruženje i utoliko više povećavaju svoje upozoravajuće i zaštitno polje.


Content Аутономни транспортни системи Image 2 Bezbednost uprkos smeru vožnje

Autonomni transportni sistemi takođe detektuju objekte koji se nalaze sa strane vozila na putu. Ove objekte možete prediktivno da registrujete pomoću bočno postavljenog laserskog skenera. Pored toga, oni služe kao dodatna zaštita pri vožnji u krivinama. Pritom senzori tokom vožnje identifikuju objekte, koji bi mogli da dođu u kontakt sa vozilom u krivini. Ukoliko je to slučaj, oni osiguravaju beskontaktno zaustavljanje vozila.


Content Аутономни транспортни системи Dodatna / vrhunska bezbednost

Dodatna bezbednost zahvaljujući senzorskom polju. Svrha senzorskog polja je da registruje objekte ispod i iznad ravni za detekciju senzora za zaštitu lica i da, u najgorem slučaju, spreči sudar sa ovim objektima. Primera radi, mogu da se identifikuju palete i tereti koji previše štrče iz polica. Zahvaljujući tome, senzorsko polje nije od koristi samo prilikom vožnje unapred, već ono takođe prediktivno „osmatra“ krivine.

Uspešno automatizovanje u intralogistici

Content Аутономни транспортни системи 11

Adaptacije u Vašem skladištu su suvišne

Uvođenje autonomnog transportnog sistema zahteva u normalnom slučaju veliki stepen pripreme od strane klijenta i često je u sprezi sa iritirajućim smetnjama toka režima rada. Da biste to izbegli, naša automatizovana vozila su pre isporuke pripremljena za specijalnu primenu i detaljno testirana po pitanju hardvera i softvera. Time se izdaci po pitanju prilagođavanja, kao i eventualno vreme mirovanja u Vašem skladištu ili proizvodnom okruženju, redukuju na minimum. Kod klijenta, na lokalu, FTS se preko nagrađivanog logističkog interfejsa bez imalo muke povezuje na klijentov Host sistem. Pritom se radi o softveru za interfejs koji smo mi razvili, takozvani „Plug-in“, koji se već uspešno primenjuje kod preko 100 sistema klijenata. Zahvaljujući našem visokokvalitetnom, standardizovanom hardveru i softveru, u stanju smo da efikasno i uz uštedu resursa realizujemo puštanje u rad Vašeg FTS-a.

Content Аутономни транспортни системи (1)
Content Аутономни транспортни системи 1

Funkcionalnost i dizajn spojeni u jedno

Stremite celokupnoj optimizaciji Vaših procesa snabdevanja i proizvodnje bez dodatnih izdataka ili troškova? Nikakav problem sa našim FTS-om. Oni preuzimaju Vaše rutinske zadatke potpuno automatizovano.

AGV

Naši FTS u upotrebi

Sa laserski navođenim upravljanjem putem, optimizujte Vaše transportne puteve i rasteretite svoje zaposlene, uz povećanu efikasnost i pouzdanost, u bilo koje doba. Kroz jednostavnu integraciju u postojeće infrastrukture, FTS modeli su fleksibilno primenljivi. Sami sebi predočite sliku i doživite naše FTS u akciji.

Sve iz jednog izvora

Svejedno da li je u pitanju faza planiranja ili realizacija zajedničkih projekata, u kompaniji Jungheinrich uvek imate kontakt osobu, koja Vam je rado na raspolaganju, ako imate pitanja. Za implementaciju autonomnih transportnih sistema zaduženi su specijalisti na lokalu.


Stage Дивиденда

Vaš kontakt

Prodaja

USPOSTAVITE KONTAKT

Imate pitanja?