+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Coko
Оптимизација процеса код испоручилаца пластике

Интралогистичка револуција у складишту с високим полицама

Испоручилац пластике предузеће Coko средње величине, под слоганом „Ми обликујемо Ваше производе“, већ девет деценија је поуздан партнер. Одлука да се определи за наш систем складишта с високим полицама омогућио је повећање ефикасности и оптимизацију процеса.

Оптимизовани процеси складиштења

Испоручилац пластике, компанија Coko из Бад Залцуфлена, желео је да своје процесе складиштења учини ефикаснијим. У SAP ERP систему, за све производе била је доступна само једна локација за отпрему и искључиво површине блок складишта. Због тога се сродна роба одвојено складиштила у компанији Coko. То значи да су комисионери трошили више времена на тражење робе. Наш аутоматски систем складишта с високим полицама био је решење свих њихових проблема.

Jens Kastning
Менаџер логистике у компанији Coko-Werk GmbH & Co. KG

„Од инвестиције у аутоматска складишта са уским пролазима знатно профитирамо због економичнијих логистичких процеса.“

Складиште с високим полицама са 3.420 места за одлагање палета

Складиште с високим полицама са 3.240 места за одлагање палета изграђено је у седишту произвођача техничких пластичних делова у Бад Залцуфлену. Након опсежних економских прорачуна, избор је пао на аутоматско складиште са уским пролазима. Не само да смо обезбедили технологију складишта с полицама са три аутоматска виљушкара за уске пролазе ETXa и управљање, већ такође и WLAN и терминале.

Интралогистика из једног извора

Све из једног извора – то је такође и мото породичне компаније Coko-Werk GmbH & Co KG. Испоручилац система конструише алате и пластичне производе, али се у свом пословању такође бави и израдом алата, бризгањем и монтажом склопова и лакирањем, пенушањем, заваривањем или штампањем. Компанија Coko је дуги низ година задовољна квалитетом наших виљушкара. То је такође олакшало доношење одлуке о новом систему високих полица, приликом избора између два понуђача.

Побољшана економичност

Данас, испоручилац пластике профитира не само од повећања економичности и побољшања укупне расположивости, већ и од смањене потрошње енергије и мањег хабања. Након претходно извршене анализе система и перформанси, WLAN решење, засновано на контролору, имплементирано је у аутоматизовани амбијент. Предност овог решења за радио пренос података је у томе што је централна администрација повезаних приступних тачака могућа – како директно, тако и путем даљинског приступа. Размена података између терминала возила и имплементираног SAP WM-а одвија се путем нашег Warehouse Control система (WCS), који служи као регулатор протока материјала, надгледа транспортну технику и управља са више од 3.000 места за одлагање палета.

Успешна интралогистичка револуција

Компанија Coko је задовољна решењем. Jens Kastning, руководилац логистиком у компанији Coko-Werk GmbH & Co. KG, Бад Залцуфлен: „Сада, на пример, можемо да радимо по принципу FiFo и на тај начин испунимо захтеве аутомобилске индустрије. Поред тога, такође знамо на којим складишним местима се налази сва роба. „С обзиром на број виљушкара за високе полице, профитирамо од великог вишка, а тиме и од боље могућности испоруке. Предност која се може искористити као добар аргумент за наше клијенте.“

Имате питања?