+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Примери клијената
Највеће складиште с висоим полицама у Швајцарској

Компанија EMS-CHEMIE је са нама изградила капацитет складишта у рекордном року

Од Граубиндена у свет: компанија EMS-CHEMIE AG из Домат/Емса је глобални играч у неколико сектора. Да би се даље развијала, дала је компанији Jungheinrich задатак изградње и рада на свом трећем складишту с високим полицама. Пројекат за рекорд – по времену изградње и величини.

Проширење на ограниченој површини

EMS група је светски стручњак у сектору полимерних материјала и финих хемикалија/инжењерингу. Пре започињања пројекта са компанијом Jungheinrich, у просторијама компаније у Домат/Емсу, у кантону Граубинден, постојала су два складишта с високим полицама. Међутим, како је компанија EMS-CHEMIE наставила да се шири, требало је проширити и капацитет складишта. 

Наш задатак је био: Изградња трећег складишта с високим полицама са 12.800 места за одлагање палета на најмањем могућем простору, у најкраћем могућем року и током режима рада. Основна површина ограничава планирани пролаз. Капацитет складишта се могао постићи само изградњом у висину. Тако је пројекат добио изузетну димензију. Складиште с високим полицама 3 проширено је на површину од 100 x 15 метара и висину од 44 метра – тако је постало највише аутоматско складиште с високим полицама у Швајцарској!

Монтажа и почетак рада у року од неколико недеља

Наш посао је обухватао планирање, испоруку, монтажу и пуштање у рад складишта – и још много тога. Претворили смо постојећу транспортну технику у халу за отпрему и интегрисали нашу нову грађевину у сложен систем управљања складиштем компаније EMS-CHEMIE. За само 14 недеља, наш тим у Домат/Емсу уградио је 1.000 тона челика, 500.000 завртњева, 11 километара подупирача и 55 километара носача палета. Пошто свака палета треба да издржи тежину до 1,3 тоне, подне плоче су дизајниране за огромно оптерећење и дебљине су од 70 центиметара.

Стварне максималне перформансе нису захтевале само димензије хала и временски распоред, већ и примењену технологију за изградњу. Тешке конструкције носећих лимова су допремљене хеликоптером. Коначно, висина зграде и сметње које изазива ветар захтевали су специјална причвршћења. Оба наша уређаја за руковање полицама подигнута су кроз кровне отворе у просторима између зидова полица. Највећи мобилни кран на свету коришћен је у те сврхе. Почетак пројекта и изградња убрзани су захваљујући изузетно компетентном пројект менаџеру клијента. Помогао је у комуникацији између нас и осталих укључених погона. Сви аспекти се ефикасно комбинују – што значи да би измене и проширења могли да се спроведу у дело десетак недеља пре предвиђеног рока!

Комплетан сервис у било које доба дана

Мисија испуњена? Да, али није завршена. Наш тим се такође стара о беспрекорном раду, чак и после отварања складишта с високим полицама. Компанија EMS-CHEMIE AG одлучила се за уговор о пружању услуга подршке, укључујући хитну службу, која је на располагању 24 сата дневно. Одговорни смо за сервис и одржавање постројења са преко 100 техничара сервисне службе за клијенте широм Швајцарске.

Имате питања?