+38122804777 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage Примери клијената
Najveće visokoregalno skladište u Švajcarskoj

EMS-CHEMIE je sa nama proširio svoje skladišne kapacitete u rekordnom roku

Od Grizona do sveta: EMS-CHEMIE AG iz Domat/Emsa je globalni igrač u nekoliko sektora. Da bi nastavili sa rastom, angažovali su Jungheinrich za izgradnju i rad na svom trećem visokoregalnom skladištu. Rekordan projekat – po vremenu izgradnje i veličini.

Proširenje na ograničenoj površini

EMS grupa je svetski stručnjak za polimerne materijale i sektore finih hemikalija/inženjeringa. Pre započinjanja projekta sa Jungheinrich-om, postojala su dva visokoregalna skladišta kompanije u Domat/Emsu. Međutim, kako je kompanija EMS-CHEMIE nastavila da se širi, trebalo je proširiti i kapacitet skladišta. 

Naš zadatak je bio: Izgradnja trećeg visokoregalnog skladišta sa 12.800 paletnih mesta na što manjem prostoru, u najkraćem mogućem roku i tokom režima rada. Parcela je bila pored planiranog prolaznog puta. Kapacitet skladišta se mogao postići samo izgradnjom u visinu. To je značilo da je projekat dobio neobične dimenzije. Skladište s visokim policama 3 prošireno je na površinu od 100 x 15 metara i visinu od 44 metra – tako je postalo najviše automatsko skladište s visokim policama u Švajcarskoj!

Montaža i puštanje u rad u roku od nekoliko nedelja

Naš posao je obuhvatao planiranje, isporuku, montažu i puštanje u rad skladišta – i još mnogo više. Adaptirali smo postojeću transportnu tehniku u dispečerskoj halu i integrisali našu novu zgradu u kompleksni sistem upravljanja skladištem EMS-CHEMIE. Za samo 14 nedelja naš tim u Domat/Emsu upotrebio je 1.000 tona čelika, 500.000 šrafova, 11 kilometara podupirača i 55 kilometara nosača paleta. Kako svaka paleta treba da nosi teret do 1,3 tone, podne ploče su dizajnirane za ogromno opterećenje i debljine su 70 centimetara.

Zahtevane su visoke performanse tehnologije korišćene u izgradnji, kao i dimenzija hale i rasporeda. Teške noseće konstrukcije ploča dovezene su helikopterom. Konačno, visina zgrade i opterećenje koje izaziva vetar zahtevali su specijalne priključke. Oba naša staker krana podignuta su kroz krovne otvore u prostorima između regala. Najveći mobilni kran na svetu korišćen je u te svrhe. Početak projekta i izgradnja ubrzani su zahvaljujući izuzetno kompetentnim rukovodiocima projekta klijenta. Pomogli su u komunikaciji između nas i ostalih uključenih pogona. Svi aspekti se efikasno kombinuju – što znači da su se izmene i proširenja mogli sprovesti u delo desetak nedelja pre predviđenog roka!

Full servis 24 sata dnevno

Misija ostvarena? Da, ali nije završena. Naš tim takođe osigurava da operacije teku nesmetano čak i posle otvaranja visokoregalnog skladišta. EMS-CHEMIE AG je odlučio da sklopi ugovor o pružanju usluga podrške, uključujući hitnu službu, koja je na raspolaganju 24 sata dnevno. Odgovorni smo za servis i održavanje postrojenja sa preko 100 tehničara servisne službe širom Švajcarske.

Imate pitanja?