+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Henkel
Канално складиште са три пролаза и властити WMS

Наш властити Warehouse Management систем који се користи у компанији Henkel

Произвођач детерџената, компанија Henkel, са познатим робним маркама као што су Persil, Schwarzkopf или Pritt, лидер је на тржишту у Русији. У Перму, Русија, креиран је ефикасан дистрибутивни центар по хладном зимском времену. Краће руте испоруке омогућавају већу одрживост.

Производња и складиште компаније Henkel у Русији раде свакодневно, седам дана у недељи. Да бисмо оптимизовали логистичке процесе, имплементирали смо складиште високих полица са готово 20.000 места за одлагање палета у Перму, Русија. Решење доводи до смањења руте испоруке и уштеде CO2 због близине производње и побољшане ефикасности. Један од највећих изазова у реализацији пројекта били су тешки временски услови током руске зиме. Како би се осигурало тачно придржавање свих рокова, пројекат је захтевао врло прецизно планирање.

Alexey Shilo
Менаџер логистике у компанији Henkel Russia Laundry & Home Care

„Одлична менаџерска и креативна решења за било који тежак задатак карактеришу нашу сарадњу са компанијом Jungheinrich.“

Канално складиште са три пролаза и властити WMS

У срцу логистичког центра од 12.500 квадратних метара налази се канално складиште са три пролаза са готово 20.000 места за одлагање палета, висине 26 метара и на десет нивоа. Да би се осигурали производња и складиштење у свако доба, уведен је наш WMS за управљање складиштем. Он управља и ручним и аутоматским складиштем. Његово увођење је омогућило динамичну администрацију места за комисионирање и процес слања залиха који је оптимално прилагођен потребама клијента. Захваљујући оптимизацији логистичких процеса, реализовали смо смањење руте испоруке од неколико стотина хиљада километара и смањење емисије CO2 од 366 тона годишње.

Креативна решења за сваки тежак задатак

„Важан критеријум одабира за нас била је највећа могућа флексибилност нашег партнера у погледу задовољавања наших великих захтева у компанији Henkel. Они су обухватали, на пример, испуњавање највиших безбедносних захтева и придржавање кратких рокова пројекта. Уз то, наравно, финансијски оквир треба одржавати на одговарајућем нивоу", рекао је Alexey Shilo, менаџер логистике у компанији Henkel у Перму. Даље је нагласио: „Компанија Jungheinrich је снажан тим који ради у тешким, а понекад и екстремним условима. Одлично управљање, координација током пројекта, стриктно придржавање рокова пројекта и креативна решења за било који тежак задатак карактеришу сарадњу са компанијом Jungheinrich.“

Имате питања?