+381 22 342-951 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage Henkel
Skladište sa tri prolaza i internim WMS-om

Naš interni Warehouse Management sistem koji se koristi u Henkel-u

Proizvođač deterdženata Henkel sa poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf i Pritt je lider na tržištu u Rusiji. Efikasan distributivni centar je izgrađen tokom zimskih uslova u Permu, Rusija. Kraći putevi isporuke obezbeđuju veću održivost.

Henkelova proizvodnja i skladište u Rusiji rade 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Za optimizaciju procesa logistike, visokoregalno skladište sa prostorom za cca. 20.000 paleta je napravljeno u Permu. Zbog svoje fizičke blizine proizvodnom području i poboljšane efikasnosti ruta isporuke, rešenje takođe štedi na emisiji CO2. Jedan od najvećih izazova u realizaciji projekta bili su teški vremenski uslovi tokom ruske zime. Projekat je zahtevao izuzetno precizno planiranje kako bi se obezbedilo potpuno poštovanje svih rokova.

Alexey Shilo
Menadžer logistike u kompaniji Henkel Russia Laundry & Home Care

"Odličan menadžment i kreativna rešenja, bez obzira koliko je zahtevan zadatak, odlike su saradnje sa Jungheinrich-om."

Skladište sa tri prolaza i internim WMS-om

Jezgro logističkog centra od 12.500 kvadratnih metara je trohodni pogon u magacinu sa kapacitetom od skoro 20.000 paleta, visinom skladištenja od 26 metara i deset skladišnih nivoa. 

Da bismo obezbedili proizvodnju i skladištenje 24 sata dnevno, uveden je naš WMS za upravljanje skladištem. Upravlja i ručno i automatskim aktivnostima u skladištu. Njegovo uvođenje je značilo da je moguće i dinamičko upravljanje komisioniranjem i proces dopunjavanja koji je što bliže prilagođen zahtevima kupaca.

Zbog optimizacije logističkih procesa, rute isporuke su skraćene za nekoliko stotina hiljada kilometara, a emisija CO2 smanjena za 366 tona godišnje.

Kreativna rešenja za svaki zahtevan zadatak

"Važan kriterijum izbora za nas je bila najveća moguća fleksibilnost našeg partnera kako bismo ispunili visoke standarde Henkela. Ovo uključuje ispunjavanje najviših standarda bezbednosti i poštovanje kratkih rokova projekta. Pored toga, finansijski aspekt mora da se zadrži na odgovarajućem nivou", kaže Aleksej Shilo, menadžer logistike u Henkelu u Permu. On dalje naglašava: "Jungheinrich je jak tim koji radi u teškim i ponekad ekstremnim uslovima. Odlično upravljanje, koordinacija tokom celog projekta, kao i striktno poštovanje projektnih rokova i kreativna rešenja za svaki zadatak, ma koliko težak, karakterišu saradnju sa Jungheinrich-om."

Imate pitanja?