+381 22 342-951 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage Internorm
Celokupno planiranje skladišta za Internorm

Novi Jungheinrich sistem regala za veći kapacitet skladištenja

Sistem regala po meri omogućava proširenje za oko 4.000 paletnih mesta za visokokvalitetne plastične proizvode u Internorm-u u Dameu.

Za kompaniju Internorm, sa sedištem u Dameu (Istočna Vestfalija), uspeli smo da opremimo novo skladište regalnim sistemom po meri za skladištenje paleta, sitnih delova i dugačke robe, čime smo proširili skladišni kapacitet za oko 4.000 paletnih mesta.

Internorm od 1987. godine proizvodi visokokvalitetne plastične proizvode. Asortiman se kreće od rolni i premaza na valjcima do livenih delova i izlivenih artikala.

Proizvodnja odvojena od skladišta

Usled stalnog rasta firme bilo je potrebno odvojiti proizvodnju od skladišta i uložiti u novo skladište ukupne površine od 4.200 kvadratnih metara.

Prilikom detaljnog planiranja moraju se uzeti u obzir ne samo mali delovi, euro palete i dugačka roba, već i skladištenje rešetkastih kutija. Skladištenje plastičnih proizvoda zahteva i povećanu zaštitu od požara.

Nakon opsežne faze konsultacija od strane kompanije Jungheinrich, doneta je odluka za kombinaciju višeprostornog paletnog regala u širokom prolazu, sistema polica i konzolnih regala.

Thorsten Trumme
Rukovodilac logistikom kompanije Internorm Damme

"Sveobuhvatno savetovanje i profesionalna saradnja prilikom celokupnog procesa izbora su bili ključna tačka naše saradnje."

Celokupno planiranje

Jungheinrich, kao jedan od vodećih dobavljača regalnih sistema u intralogistici, planirao je i dizajnirao novo skladište u potpunosti. Jungheinrich je od samog početka radio u partnerstvu sa odgovornim licima u Internorm-u prilikom projektovanja, planiranja i izgradnje sistema.

Sveobuhvatni zahtevi i analiza protoka materijala rezultirali su sistemom regala koji je bio prilagođen kupcu i prilagođen potrebama kupca.

Prilagođeni regalni sistem za kompaniju Internorm

Novi Jungheinrich sistem skladištenja izgrađen je na efektivnoj površini od oko 3.000 kvadratnih metara i obuhvata skladišnu površinu od 4.200 kvadratnih metara, čime je proširen kapacitet skladištenja za oko 4.000 paletnih mesta.

Sistem regala prilagođen zahtevima kupca sastoji se od paletnih i konzolnih regala, kao i sistema regala, koji obezbeđuju efikasnije skladištenje sve robe i nesmetano komisioniranje.

Pored toga, Jungheinrich viljuškar ETV Q, koji je Internorm odabrao, može da transportuje teret dužine do osam metara na način koji posebno štedi prostor zahvaljujući električnom upravljanju na svim točkovima.

Krajnji rezultat je impresivan: sistem regala po meri za veću fleksibilnost i veći kapacitet skladištenja.

Imate pitanja?