+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Keller&Kalmbach
Повећани капацитет складишта и комисионирања

Проширење централног складишта у компанији Keller & Kalmbach

Компанија Keller & Kalmbach је један од водећих понуђача услуга за управљање C деловима. Са око 800 запослених, компанија је у 2016. години остварила годишњи промет од 270 милиона евра, што је скоро двоструко више него 2009. године, када је завршена прва фаза изградње.

Висок степен комплексности приликом планирања и монтаже

Фокусираност компаније на управљање C деловима за индустријске клијенте поставља посебне захтеве за интралогистику у складишту. Важно је да своју робу испоручите клијенту у право време, на правом месту и у правој количини. Да би се испунио овај задатак, био је потребан нови, модеран дистрибутивни центар.

У првој фази изградње фокусирали смо се на нову, знатно ефикаснију стратегију комисионирања. Поред ефикасности процеса, фокусирали смо се и на ергономски дизајн радних места за комисионирање.

Прва фаза изградње била је изузетно успешна и значајно је допринела сталном расту предузећа. После само пет година, складишни простор је морао поново да се повећа, без прекида рада. Због тога смо проширили аутоматско складиште палета, складиште малих делова и постројење транспортне технике. За комисионирање смо изградили сопствену халу са роба-до-особе радних места и роботом за палетирање. Као генерални извођач, били смо одговорни за планирање, пројектовање и реализацију целокупне интралогистике.

Др. Ingomar Schubert
Руководилац службе за управљање ланцем снабдевања

„Пуштање у рад корак по корак није било тако планирано. Али нам је омогућило да користимо зону складишта пре потпуног пуштања у рад.“

Ново централно складиште са флексибилним коришћењем

У првој фази изградње, централно складиште смо поделили у четири дела која су лако проширива захваљујући распореду. Управљање овим површинама, као и сложеним процесима комисионирања, врши се помоћу нашег Warehouse Management система (WMS). На основу роба-до-особе принципа, постиже се висок ниво флексибилности захваљујући одговарајућој транспортној техници.

У другој фази изградње, проширили смо складиште с високим полицама за укупно пет пролаза, а почетком 2016. године, изградили смо аутоматско складиште малих делова за кутије са шест додатних пролаза. Истовремено смо удвостручили целокупни капацитет транспортне технике, а тиме и учинак комисионирања. Софтвер обрачунава слику ситуације за робота за палетирање и WMS-у шаље редослед којим се врши искладиштење контејнера из комисионера. Робот за палетирање осигурава флексибилно комисионирање, при чему чак и неочекивано краткорочни велики налози не представљају проблем.

Ток без сметњи

„Пуштање у рад корак по корак на почетку није било планирано на тај начин. Али нам је омогућило да користимо зону складишта пре потпуног пуштања у рад. Сарадња са компанијом Jungheinrich је све време била уз пуно поверење. Држали смо се временског распореда, па чак и првобитно планираног буџета. Увек бисмо радо извршили свако проширење са компанијом Jungheinrich“, похвалио нас је Dr. Ingomar Schubert, руководилац службе за управљање ланцем снабдевања у компанији Keller & Kalmbach.

Имате питања?