+381 22 342-951 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage Keller&Kalmbach
Povećani kapacitet skladišta i komisioniranja

Proširenje centralnog skladišta u kompaniji Keller & Kalmbach

Kompanija Keller & Kalmbach je jedan od vodećih ponuđača usluga za upravljanje C-delovima. Sa oko 800 zaposlenih, kompanija je u 2016. godini ostvarila godišnji promet od 270 miliona evra, što je skoro dvostruko više nego 2009. godine, kada je završena prva faza izgradnje.

Visok stepen kompleksnosti prilikom planiranja i montaže

Fokus kompanije na upravljanje C-delovima za industrijske kupce postavlja posebne zahteve za intralogistiku u skladištu. Važno je isporučiti robu kupcima u pravo vreme, na pravom mestu i u pravoj količini. Da bi se ovaj zadatak ispunio bio je potreban novi, moderan distributivni centar.

U prvoj fazi izgradnje fokusirali smo se na novu, znatno efikasniju strategiju komisioniranja. Pored efikasnosti procesa, pažnju smo posvetili i ergonomskom dizajnu radnih mesta za komisioniranje.

Prva faza izgradnje donela je veliki uspeh i značajno doprinela kontinuiranom rastu kompanije. Posle samo pet godina skladišta su morala biti ponovo proširena bez prekida rada. Da bismo to uradili, proširili smo automatsko skladište paleta, skladište sitnih delova i sistem transportne tehnologije. Za komisioniranje smo izgradili sopstvenu halu sa radnim stanicama roba-do-osobe i robotom za paletiranje. Bili smo odgovorni za planiranje, projektovanje i implementaciju celokupne intralogistike kao generalni izvođač.

Др. Ingomar Schubert
Руководилац службе за управљање ланцем снабдевања

„Пуштање у рад корак по корак није било тако планирано. Али нам је омогућило да користимо зону складишта пре потпуног пуштања у рад.“

Novo centralno skladište sa fleksibilnim korišćenjem

U prvoj fazi izgradnje centralno skladište smo podelili na četiri dela, koji se lako mogu proširiti zahvaljujući rasporedu. Upravljanje ovim oblastima i složene procese komisioniranja kontroliše naš sistem upravljanja skladištem (VMS). Na osnovu principa roba-do-osobe, visok nivo fleksibilnosti se postiže odgovarajućom transportnom tehnikom.

U drugoj fazi izgradnje proširili smo visokoregalni magacin za ukupno pet prolaza, a početkom 2016. proširili smo automatsko skladište sitnih delova za kutije na još šest prolaza. Istovremeno smo udvostručili celokupni kapacitet transportne tehnologije, a time i performanse komisioniranja. Softver izračunava sliku situacije za robota za paletiranje i WMS-u šalje redosled kojim se vrši iskladištenje kontejnera iz komisionera. Robot za paletiranje obezbeđuje fleksibilno komisioniranje, gde čak i neočekivane kratkoročne velike porudžbine nisu problem.

Tok bez smetnji

"Postepeno puštanje u rad prvobitno nije bilo planirano na taj način. Ali to nam je omogućilo da koristimo prostor za skladištenje pre nego što je u potpunosti pušten u rad. Saradnja sa Jungheinrich-om je bila osnovana na punom poverenju. Držali smo se vremenskog rasporeda, pa čak i prvobitno planiranog budžeta. Uvek bismo rado izvršili svako proširenje sa kompanijom Jungheinrich", hvali dr. Ingomar Šubert, šef upravljanja lancem snabdevanja u kompaniji Keller & Kalmbach.

Imate pitanja?