+38122804777 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
E-trgovina
Efikasno automatizovano slanje u onlajn trgovini

Autonomni transportni sistemi osiguravaju veću efikasnost prilikom slanja

Za američku kompaniju E-Commerce-Pionier automatizovali smo transport i doneli više pouzdanosti u taj proces.

Američka kompanija E-Commerce-Pionier postavila nam je zadatak da automatizujemo transport gotovih komisioniranih paleta na preko 500 metara dugim deonicama do radnih mesta za pakovanje.  Cilj je bio rasteretiti zaposlene od dosadašnjeg manuelno izvođenog transporta.

Kompanija posluje sa devet logističkih centara u Nemačkoj i delom isporučuje već u roku od dva sata od naručivanja. Stoga su kratko vreme reakcije i pouzdanost osnovni preduslov za automatizovani sistem.

Smanjenje transportnih ruta za zaposlene

Zaposleni bi trebalo da se maksimalno rasterete zadataka transporta gotove komisionirane robe za slanje. Povratni transport praznih paleta do radnih mesta za pakovanje takođe treba da bude automatizovan i organizovan.

Julius Hartje
Senior menadžer operacija

"Ne samo da su naši zaposleni naučili da barataju sistemom, već vide koliko su sami tokovi postali harmoničniji i da ih FTS rasterećuje."

Rasterećenje automatskim procesima

Kompanija Jungheinrichje ovaj zadatak rešila autonomnim transportnim sistemom (FTS) u fleksibilnom mešovitom režimu rada pomoću manuelnih vozila. 

Jungheinrich FTS se sastoji od pet automatizovanih ERC 215a viljuškara za teret do 1,5t. Zahvaljujući laserskoj navigaciji, stranicama za prijem i otpremu, kao i gravitacionim šinama, otpremi se može pristupiti sa milimetarskom preciznošću i njome se može automatski upravljati.

Sva vozila su standardno opremljena skenerima za zaštitu operatera i senzorima.

Instalacija pomoću IT veze

Pomoću Jungheinrich softverskog interfejsa operater može upravljati automatizovanim procesima putem tablet računara. Intuitivno dizajniran dijalog olakšava nalog vožnje, a najbliži FTS ga prima i automatski obrađuje.

Za komunikaciju sa ERC 215a korišćena je postojeća WLAN struktura.

Ulaganje u novi automatizovani logistički centar već se isplatilo klijentu nakon godinu dana, dok su pređene razdaljine i opterećenje zaposlenih znatno smanjeni.

Ukratko: Automatizovani sistem je ulaganje koje se svima isplatilo.

Imate pitanja?