+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Е-трговина
Ефикасно аутоматизовано слање у е-трговини

Аутономни транспортни системи осигуравају већу ефикасност приликом слања

За америчку компанију E-Commerce-Pionier аутоматизовали смо транспорт и донели више поузданости у тај процес.

Америчка компанија E-Commerce-Pionier поставила нам је задатак да аутоматизујемо транспорт готових комисионираних палета на преко 500 метара дугим деоницама до радних места за паковање.  Циљ је био растеретити запослене од досадашњег мануелно извођеног транспорта.

Америчка компанија послује са девет логистичких центара у Немачкој и делом испоручује већ у року од два сата од наручивања. Стога су кратко време реакције и поузданост основни предуслов за аутоматизовани систем.

Смањење транспортних рута за запослене

Запослени би требало да се максимално растерете задатака транспорта готове комисиониране робе за слање. Повратни транспорт празних палета до радних места за паковање такође треба да буде аутоматизован и организован.

Julius Hartje
Senior Operations Manager

„Не само да су наши запослени научили да баратају са системом, већ виде и колико су сами токови постали хармоничнији и да их FTS растерећује.“

Растерећење аутоматским процесима

Компанија Jungheinrich је овај задатак решила аутономним транспортним системом (FTS) у флексибилном мешовитом режиму рада помоћу мануелних возила. 

FTS компаније Jungheinrich састоји се од пет аутоматизованих возила типа ERC 215a за терет до 1,5 тона. Захваљујући ласерској навигацији, страницама за пријем и отпрему, као и гравитационим шинама, отпреми се може приступити са милиметарском прецизношћу и њоме се може аутоматски управљати.

Сва возила су стандардно опремљена скенерима за заштиту лица и сензорима.

Инсталација помоћу везе ИТ

Помоћу Jungheinrich софтверског интерфејса, руковалац може управљати аутоматизованим процесима путем таблет рачунара.        Интуитивно дизајниран дијалог олакшава налог вожње, а најближи FTS га прима и аутоматски обрађује.

За комуникацију са ERC-ом 215a, коришћена је постојећа WLAN структура.

Улагање у нови аутоматизовани логистички центар већ се исплатило клијенту након годину дана, док су раздаљине и оптерећење запослених знатно смањени.

Укратко: Аутоматизовани систем је улагање које се свима исплатило.

Имате питања?