+38122804777 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage Примери клијената
Održiva logistika

Moderno skladište od gline kombinuje produktivnost i građevinsku umetnost

Ekološka filozofija kompanije živi u biljnom centru Ricola. Hala je napravljena od prirodnog građevinskog materijala - gline. Njegovo „srce“ je koncept skladišta sa malim udaljenostima, uključujući 23 naših energetski efikasnih viljuškara.

Iza kesa Ricola švajcarskog biljnog šećera krije se konditorsko carstvo. Sedište kompanije u Laufenu, Švajcarska, kontroliše izvoz u više od 50 zemalja širom sveta. Centralni deo je biljni centar u prostorijama kompanije. U ovoj hali od skoro 3.600 kvadratnih metara godišnje se očisti, osuši, iseče, uskladišti i pomeša 1,4 miliona kilograma svežeg začinskog bilja. Svake godine iz susednih proizvodnih pogona napušta 290 miliona pakovanja biljnog šećera. Skoro 400 zaposlenih i logistika stoga moraju da obezbede nesmetane procese.

Thomas Aeschlimann
Vođa sektora zasada začinskog bilja u kompaniji Ricola

"Sa Jungheinrich rešenjem možemo efikasno i postojano da prikažemo naše interne logističke procese u skladištu."

Naš koncept skladištenja pobedio je u konkurenciji. Karakteriše ga optimalno korišćenje prostora i male udaljenosti. U našem uskohodničnom skladištu sve je projektovano u skladu. Potreban je samo minimum prostora između naših paletnih regala tipa B za uskohodnična skladišta. Naši paletni regali povećavaju iskorišćenost prostora jer omogućavaju izuzetno velike visine skladištenja. Naši industrijski viljuškari obezbeđuju nesmetan protok materijala.

"Imali smo veoma dobro iskustvo sa kvalitetom i pouzdanošću vozila u prošlosti, kao i korist od Jungheinrich-ovog detaljnog znanja u oblasti opreme za skladištenje. Odluka je bila laka za nas“, kaže Thomas Aeschlimann, šef uzgoja bilja u Ricoli. „Sa Jungheinrich rešenjem možemo efikasno i održivo mapirati naše interne logističke procese u skladištu."

Imate pitanja?