+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Примери клијената
Логистика са одрживошћу

Модерно глинено складиште спаја продуктивност и архитектуру

У Ricola центру зачинског биља почива еколошка филозофија предузећа. Хала је направљена од глине, природног грађевинског материјала. Њено „срце“ је концепт складишта заснован на кратким раздаљинама, заједно са 23 наша енергетски ефикасна виљушкара.

Иза врећица швајцарских биљних слаткиша компаније Ricola, крије се царство кондиторских производа. У швајцарском граду Лауфен, централа фирме управља извозом у више од 50 земаља широм света. Центар зачинског биља је срж у простору фирме. У овој хали од скоро 3.600 квадратних метара годишње се очисти, осуши, исече, складишти и меша 1,4 милиона килограма свежег биља. 290 милиона паковања биљног шећера сваке године напушта суседна производна места. Стога скоро 400 запослених и логистика морају да осигурају токове без прекида.

Thomas Aeschlimann
Вођа сектора засада зачинског биља у компанији Ricola

„Са Jungheinrich решењем можемо ефикасно и постојано да прикажемо наше интерне логистичке процесе у складишту.“

У конкуренцији је превладао наш концепт складишта. Карактеришу га оптимално коришћење простора и кратке раздаљине. Све је конципирано у линији у нашем складишту са уским пролазима. Потребна је само минимална површина за радне процесе између наших полица за палете типа B за складиште са уским пролазима. Наши полице за палете повећавају степен искоришћења простора, јер омогућавају изузетно велику висину ускладиштења. Наша транспортна средства за складишта осигуравају беспрекоран проток материјала.

„Већ смо имали врло добро искуство са квалитетом и поузданошћу возила, као и профитирали од стручног знања компаније Jungheinrich у области опреме складишта. Због тога смо лако донели одлуку“, каже Thomas Aeschlimann, Вођа сектора засада зачинског биља у компанији Ricola. „Са Jungheinrich решењем можемо ефикасно и постојано да прикажемо наше интерне логистичке процесе у складишту.“

Имате питања?