+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Rudolph
Већа ефикасност у компанији Rudolph Logistik

Понуђач услуга се ослања на аутономне транспортне системе

Фирма Rudolph Logistik је поуздан понуђач услуга за клијенте из различитих бранши. Улагање у два аутономна транспортна система је оптимизовало процесе у складишту.

Аутономни и савршено интегрисан путем интерфејса

Како би дугорочно осигурала беспрекорну, правовремену испоруку за клијенте, а истовремено растеретила запослене, Rudolph Logistik група фокусира се на иновације у Лоршу, на југу Хесена. Након осмонедељне фазе планирања и тестирања, пружалац услуга логистике одлучио се за два модерна аутономна транспортна система (FTS). Велика предност ових возила је у томе што се прилагођавају променљивом амбијенту, а ипак одржавају неопходну флексибилност у складишту. Поред тога, могу се користити постојећи системи полица и места за одлагање. Још један плус за Rudolph Logistik групу је био наш логистички интерфејс. Путем овог мидлвера, FTS-и лако комуницирају са клијентовим Warehouse Management системом (WMS), без реструктурирања. Аутономни транспортни системи знатно олакшавају рад у дистрибутивном центру од 14.300 квадратних метара са 10.600 места за палете и 170.000 места у полици с преградама. Око 135 запослених ту пакује и отпрема око 430.000 артикала широм света сваке године.

Већа ефикасност, мање грешака

Rudolph Logistik група је превасходно активна у сектору аутомобила, системског саобраћаја, робе широке потрошње, индустрије и испуњења. Интерни процеси морају стално да се побољшавају и мора се искористити потенцијал за оптимизацију. То се најбоље постиже са аутономним транспортним системима EKS 210a, заједно са нашим логистичким интерфејсом. Убрзо након пуштања у рад дошло је до приметног повећања ефикасности интралогистичких процеса и смањења грешака у токовима унутрашњег транспорта. Запослени се сада могу више концентрисати на специјалан транспорт. Налози за транспорт додељују се појединачним палетама помоћу баркода, који FTS аутоматски чита и пријављује WMS-у путем логистичког интерфејса. Затим WMS поново шаље тачно место у складишту за дотичну палету у возило путем логистичког интерфејса. Палета се безбедно транспортује до тог места оптималном рутом и прецизно се поставља.

Markus Krumpholz
Руководилац пројекта и контроле у Rudolph Logistik групи

„Захваљујући аутономним транспортним системима, могли смо ефикасно да уобличимо наше интерне радне процесе и растеретимо наше запослене.“

Технолошко вођство

„Од пуштања у рад, FTS преузима део унутрашњег транспорта. У отпреми робе, то заправо представља око 50 одсто дневног обима отпремљене робе. Осим тога, опсежан безбедносни систем аутономних транспортних система доприноси минимизацији штета у дистрибутивном центру“, каже Markus Krumpholz, који је одговоран за управљање пројектима и контролу у компанији Rudolph Logistik. Thorsten Krämer, менаџер пословне јединице за области Рајне/Мајне/Некара, додаје: „Погледали смо систем на сајмовима и на интернету, а посетили смо два постројења у производњи код клијената компаније Jungheinrich. Остали произвођачи нису понудили упоредно софистицирану алтернативу за наш случај примене. Поред тога, у компанији Jungheinrich имамо само једну контакт особу и све добијамо из једног извора“. Применом аутономних транспортних система компаније Jungheinrich, они такође доказују своје технолошко вођство и стичу искуство за могуће велике пројекте у будућности.


Имате питања?