+38122804777 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage Wahl&Co
Efikasan režim rada skladišta

Besprekorni procesi u visokoregalnom skladištu kompanije Wahl & Co.

Davno osnovano porodično preduzeće Wahl GmbH & Co. KG u Bilefeldu nudi logistiku za industriju i trgovinu kao pružalac špediterskih i logističkih usluga. Prilikom izgradnje svog novog visokoregalnog skladišta oslonili su se na naše viljuškare i sisteme asistencije.

Pametna rešenja za intralogistiku

Brzo i fleksibilno odgovaranje na želje klijenata je najvažniji zadatak pružaoca logističkih usluga. Stoga je tok bez prepreka u skladištu najviši prioritet za kompaniju Wahl & Co. Trebalo je savladati sledeće zahteve za opremanje dizajniranog visokoregalnog skladišta od 15.000 paletnih mesta: optimalna usklađenost procesa od prijema do otpreme robe; najbolja moguća podrška vozačima viljuškara da unapred spreče greške; jednostavna integracija viljuškara u postojeći Warehouse Management sistem (WMS).

Jörn Wahl-Schwentker
Izvršni direktor kompanije Wahl GmbH & Co. KG

"Od prijema palete pa sve do uskladištenja u skladištu s visokim policama, sistemi asistencije kompanije Jungheinrich pružaju optimalnu podršku našim vozačima."

Inteligentna tehnologija omogućava besprekorne procese

Ubedili smo kompaniju Wahl & Co. našim kompaktnim i snažnim uskohodničnim viljuškarima i regalnim viljuškarima, kao i našim nagrađivanim logističkim interfejsom. Odlučili su se za regalni viljuškar ETV 214 sa poluautomatskim predizborom visine liftNAVIGATION. Prednost je to što vozač, nakon što je prevezao paletu do mesta primopredaje, treba samo da skenira barkod na polici. WMS zatim šalje nalog, koji se pomoću logističkog interfejsa prevodi na jezik koji razume regalni bočni. Vozač sada vidi odredište na terminalu za radio prenos podataka; u isto vreme, viljuškar već zna tačnu visinu odredišta. Operater tada mora samo da pritisne ručicu za podizanje – predizbor visine podizanja liftNAVIGATION poluautomatski podiže vile na odgovarajuću visinu. To sprečava oštećenja regala usled uskladištenja i iskladištenja na pogrešnoj visini.

Asortiman isporuke takođe je obuhvatao dva visokoregalna viljuškara EKX 515, koji su postigli veliku brzinu vožnje. Oni su opremljeni sa sistemom asistencije warehouseNAVIGATION i dobijaju nalog od WMS-a preko logističkog interfejsa na upravljanju vozilom. Za uskladištenje i iskladištenje, vozač mora samo da ubrza, viljuškar već zna pravi put. To štedi vreme i povećava efikasnost. Pored toga, izvršeni nalog se automatski vraća WMS-u preko logističkog interfejsa. Zbog toga skeniranje na odredištu više nije potrebno, tako da se uskohodnično skladište može implementirati bez etiketa.

Optimalna podrška procesima u skladištu

Jörn Wahl-Schwentker, izvršni direktor u kompaniji Wahl & Co., impresioniran je tehnologijom visokoregalnog skladišta: "Od prijema palete na transportnoj tehnici, pa sve do uskladištenja u visokoregalnom skladištu, Jungheinrich sistemi asistencije pružaju optimalnu podršku našim vozačima. Do sada smo mogli da profitiramo od visoke pouzdanosti procesa i stope učinka. Impresionirani smo i jednostavnim povezivanjem viljuškara na naš Warehouse Management sistem. Tu smo imali samo neznatan izdatak po pitanju prilagođavanja.“

Imate pitanja?