+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Wahl&Co
Ефикасан режим рада складишта

Беспрекорни процеси у складишту с високим полицама компаније Wahl & Co.

Давно основано породично предузеће Wahl GmbH & Co. KG, у Билефелду, нуди логистику за индустрију и трговину као пружалац шпедитерских и логистичких услуга. Приликом изградње свог новог складишта с високим полицама у Билефелду, ослонили су се на наше виљушкаре и системе асистенције.

Паметна решења за интралогистику

Брзо и флексибилно одговарање на жеље клијената је најважнији задатак пружаоца логистичких услуга. Стога је ток без препрека у складишту највиши приоритет за компанију Wahl & Co. Требало је савладати следеће захтеве за опремање дизајнираног складишта с високим полицама од 15.000 палета: оптимална усклађеност процеса од пријема робе до отпреме робе; најбоља могућа подршка возачима виљушкара да унапред спрече грешке; некомпликована интеграција виљушкара у постојећи Warehouse Management систем (WMS).

Jörn Wahl-Schwentker
Извршни директор компаније Wahl GmbH & Co. KG

„Од пријема палете па све до ускладиштења у складишту с високим полицама, системи асистенције компаније Jungheinrich пружају оптималну подршку нашим возачима“.

Интелигентна технологија омогућава беспрекорне процесе

Убедили смо компанију Wahl & Co. нашим компактним и снажним виљушкарима за уске пролазе и бочним виљушкарима са потисном катарком, као и нашим награђиваним логистичким интерфејсом. Одлучили су се за бочни виљушкар са потисном катарком ETV 214 са полуаутоматским предизбором висине liftNAVIGATION. Предност је то што возач, након што је превезао палету до места примопредаје, треба само да скенира баркод на полици. WMS затим шаље налог, који се помоћу логистичког интерфејса преводи на језик који разуме бочни виљушкар са потисном катарком. Возач сада види одредиште на терминалу за радио пренос података; у исто време, виљушкар већ зна тачну висину одредишта. Руковалац тада мора само да притисне полугу за подизање – предизбор висине подизања liftNAVIGATION полуаутоматски подиже виљушку на одговарајућу висину. То спречава оштећења полица услед ускладиштења и искладиштења на погрешној висини.

Асортиман испоруке такође је обухватао два виљушкара за високе полице EKX 515, који су постигли велику брзину вожње. Они су опремљени са системом асистенције warehouseNAVIGATION и добијају налог од WMS-а преко логистичког интерфејса на управљању возилом. За ускладиштење и искладиштење, возач мора само да убрза, виљушкар већ зна прави пут. То штеди време и повећава ефикасност. Поред тога, извршени налог се аутоматски враћа WMS-у преко логистичког интерфејса. Због тога скенирање на одредишту више није потребно, тако да се складиште са уским пролазима може имплементирати без етикета.

Оптимална подршка процесимa у складишту

Jörn Wahl-Schwentker, извршни директор у компанији Wahl & Co., импресиониран је технологијом складиштa с високим полицама: „Од пријема палете на транспортној техници, па све до ускладиштења у складишту с високим полицама, системи асистенције компаније Jungheinrich пружају оптималну подршку нашим возачима. До сада смо могли да профитирамо од високе поузданости процеса и стопе учинка. Импресионирани смо и једноставним повезивањем виљушкара на наш Warehouse Management систем. Ту смо имали само незнатан издатак по питању прилагођавања.“

Имате питања?