+38122804777 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
E-trgovina
Efikasno automatizovana isporuka u onlajn trgovini

Automatski vođeni sistem vozila obezbeđuju veću efikasnost u transportu

Za američku kompaniju E-Commerce-Pionier automatizovali smo transport i doneli više pouzdanosti u proces.

Američka kompanija E-Commerce-Pionier postavila nam je zadatak da automatizujemo transport gotovih komisioniranih paleta na preko 500 metara dugim deonicama do radnih mesta za pakovanje.  Cilj je bio rasteretiti zaposlene od dosadašnjeg manuelno izvođenog transporta.

Kompanija ima devet logističkih centara u Nemačkoj, što u nekim slučajevima omogućava isporuke u roku od samo dva sata nakon naručivanja. Kratko vreme implementacije i pouzdanost su stoga bili osnovni zahtev za automatizaciju sistema.

Smanjenje transportnih ruta za zaposlene

Zaposleni bi trebalo da se maksimalno rasterete zadataka transporta gotove komisionirane robe za slanje. Povratni transport praznih paleta do radnih mesta za pakovanje takođe treba da bude automatizovan i organizovan.

Julius Hartje
Senior menadžer operacija

"Naši zaposleni ne samo da su naučili kako da upravljaju sistemom, već vide i koliko su procesi postali harmonični i kako AGV-ovi rasterećuju poslovne procese."

Automatizovani procesi olakšavaju radna opterećenja

Jungheinrich je ovaj zadatak rešio automatski vođenim vozilima (AGV) u fleksibilnom mešovitom režimu rada sa manuelnim vozilima. 

Jungheinrich AGV se sastoji od pet automatizovanih ERC 215a viljuškara za terete do 1,5t. Zahvaljujući laserskoj navigaciji, stranicama za prijem i otpremu, kao i gravitacionim šinama, otpremi se može pristupiti sa milimetarskom preciznošću i njome se može automatski upravljati.

Sva vozila su standardno opremljena skenerima za zaštitu operatera i senzorima.

Instalacija pomoću IT veze

Pomoću Jungheinrich softverskog interfejsa automatski vođenim vozilima se može upravljati putem tablet računara. Nalozi za posao se lako unose putem intuitivnog dijaloga. Najbliži AGV prima i obrađuje nalog u potpuno automatizovanom redosledu.

Za komunikaciju sa ERC 215a korišćena je postojeća WLAN struktura.

Investicija našeg klijenta u novi automatizovani logistički centar isplatila se za manje od godinu dana, dok su rute i obim posla zaposlenih značajno smanjeni.

Ukratko: Automatizovani sistem je investicija koja se svima isplatila.

Imate pitanja?