+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage Birner
Отпорно на земљотрес и ефикасно

Компанија Birner свој логистички циклус рада оптимизује модерним дистрибутивним складиштем

Birner GmbH је највећи аустријски дистрибутер аутомобилских резервних делова. Недавна дешавања на тржишту довела су до тога да он гради нови дистрибутивни центар. Битно: налази се у трусној зони 4. Наш концепт је импресионирао, јер нема више потреса у врло модерном складишту.

Планирање до детаља

Са укупно 29 локација и 560 запослених широм Аустрије, компанија Birner је остварила годишњи промет од око 140 милиона евра у 2016. години. Предузеће у свом асортиману има 350.000 артикала – од чега 150.000 на залихама. Повећање броја артикала захтевало је нову логистичку стратегију. Због тога је компанија Birner одлучила да изгради централно дистрибутивно складиште. Циљ је био оптимизација циклуса рада, боље управљање залихама и још већи профит од синергијских ефеката. Поред тога, складиште треба да задовољи данашње дигиталне захтеве. На први поглед, за концепт није било посебних захтева у погледу техничке имплементације. Међутим, технички изазови су били у детаљима.

Stefan Ulz
Менаџер логистике у компанији Birner GmbH

„Компанија Jungheinrich се доказала као партнер који је успео да нам испоручи најбољи концепт полица и безбедности.“

Безбедно, брже, паметније – логистичко решење из једног извора

Тако је некретнина из 90-их година, са ефективном површином од 11.600 квадратних метара, морала да се адаптира и преуреди како би испунила данашње захтеве. Поред тога, испоставило се да је регион трусно подручје. Безбедност и стабилност су били приоритет. Убедили смо компанију Birner концептом централизације по мери и изузетно модерним дизајном који може да издржи било какав потрес.

Трострука победа – перформансе за будућност

Шеф логистике, Stefan Ulz, задовољан је резултатом: „Компанија Jungheinrich се доказала као партнер који је успео да нам обезбеди најбољи концепт полица и безбедности на три тендера за системе полица и троспратно комисионо складиште“. Нарочито га је импресионирало то што се „готово сва делимична решења неприметно преклапају, тако да је логистичко решење креирано из једног извора“. Партнерство које ће наставити и у будућности, јер „ћемо се и убудуће ослањати на услуге компаније Jungheinrich – на пример, када је у плану проширење дистрибутивног центра“, каже Ulz.

Имате питања?