+381 22 342-951 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage Birner
Otporno na zemljotres i efikasno

Kompanija Birner svoj logistički ciklus rada optimizuje modernim distributivnim skladištem

Birner GmbH je najveći austrijski distributer automobilskih rezervnih delova. Nedavna dešavanja na tržištu dovela su do toga da se gradio novi distributivni centar. Bitno: nalazi se u trusnoj zoni 4. Naš koncept je impresionirao, jer nema više potresa u vrlo modernom skladištu.

Planiranje do detalja

Sa ukupno 29 lokacija i 560 zaposlenih širom Austrije, kompanija Birner je ostvarila godišnji promet od oko 140 miliona evra u 2016. godini. Preduzeće u svom asortimanu ima 350.000 artikala – od čega 150.000 na zalihama. Povećanje broja artikala zahtevalo je novu logističku strategiju. Zbog toga je kompanija Birner odlučila da izgradi centralno distributivno skladište. Cilj je bio optimizacija ciklusa rada, bolje upravljanje zalihama i još veći profit od sinergijskih efekata. Pored toga, skladište je trebalo da zadovolji današnje digitalne zahteve. Na prvi pogled, za koncept nije bilo posebnih zahteva u pogledu tehničke implementacije. Međutim, tehnički izazovi su bili u detaljima.

Stefan Ulz
Menadžer logistike u kompaniji Birner GmbH

„Kompanija Jungheinrich se dokazala kao partner koji je uspeo da nam isporuči najbolji koncept regala i bezbednosti.“

Bezbedno, brže, pametnije - logističko rešenje iz jednog izvora

Tako je nekretnina iz 90-ih godina sa efektivnom površinom od 11.600 kvadratnih metara, morala da se adaptira i preuredi kako bi ispunila današnje zahteve. Pored toga, ispostavilo se da je region trusno područje. Bezbednost i stabilnost su bili prioritet. Ubedili smo kompaniju Birner konceptom centralizacije po meri i izuzetno modernim dizajnom koji može da izdrži bilo kakav potres.

Trostruka pobeda - performanse za budućnost

Šef logistike Stefan Ulz zadovoljan je rezultatom: "Kompanija Jungheinrich se dokazala kao partner koji je uspeo da nam obezbedi najbolji koncept regala i bezbednosti na tri tendera za sisteme polica i trospratno komisiono skladište. Naročito nas je impresioniralo to što se gotovo sva delimična rešenja neprimetno preklapaju, tako da je logističko rešenje kreirano iz jednog izvora. Partnerstvo koje će nastaviti, jer ćemo se i ubuduće oslanjati na usluge kompanije Jungheinrich – na primer, kada je u planu proširenje distributivnog centra", kaže Ulz.

Imate pitanja?