+381 22 342-951 Дежурна сервисна линија Бесплатан позив
Контакт формулар
Stage GLX
Оптимизовани учинак комисионирања

Нови дистрибутивни центар са системом складиштa по мери

Модеран логистички концепт у компанији GLX Global Logistic Service елиминише уска грла и значајно повећава капацитет складишта.

У склопу гринфилд пројекта, компанија Jungheinrich усклађује интралогистику новог дистрибутивног центра компаније GLX Global Logistic Service GmbH у Фрајенбринку, у близини Берлина, тачно према специфичним захтевима клијента.

GLX група је успешно растуће предузеће за управљање ланцима снабдевања, са укупно шест локација. Због снажног раста, дошло је до ограничења капацитета GLX складишта, а нови логистички центар требало је да елиминише уска грла.

Промењени тржишни услови захтевају већи капацитет складишта

Компанија Jungheinrich је деловала као комплетан понуђач, контакт особа и одговорно лице за пројекат за нови дистрибутивни центар GLX групе. Све из једног извора. Заједно са клијентом развијен је интралогистички целокупан концепт. 

Треба постићи знатно повећање капацитета складишта и ефикасности складишта.

Roland Becker
Извршни директор

„Распоред складишта и ток материјала су оптимално усклађени. Сада профитирамо од система по мери са прецизно усмереним комисионирањем.“

Заједнички развијено решење

У новом дистрибутивном центру од 15.000 квадратних метара, 30 километара југоисточно од Берлина, компанија GLX сада управља европским центром за логистику резервних делова и постпродајне услуге.

У складишту с високим полицама с преградама, мали и веома мали предмети се складиште и комисионирају у четири пролаза са око 10.500 места за одлагање, помоћу два индуктивно вођена Jungheinrich вертикална комисионера типа EKS 210.

Систем полица за тешке палете за широке пролазе осим тога располаже са око 15.000 места за палете. Укупно 20 Jungheinrich возила, у складишту ширине 140 метара и дужине 110 метара, врше транспорт.

Такође, размишљало се о заштити од пожара, јер складиште с високим полицама с преградама нуди специјално решење за заштиту од пожара и на тај начин се избегава примена система прскалица за полице.

Ефикаснији процеси и краће време комисионирања

Повећање обима робе и укупног капацитета, као и ефикаснији процеси и краће време комисионирања, осигуравају да је GLX група савршено припремљена за будући раст. 

Клијент већ размишља о директном повезивању на SAP систем помоћу Jungheinrich warehouseNAVIGATION.

Закључак: Савршено решење по мери, прилагођено потребама клијента, које указује на будућност.

Имате питања?