+38122804777 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage pfenning logistics
Logistička flota za najviše zahteve

88 transportnih sredstava za pfenning logistics skladišta

U logističkom centru od 20 hektara kompanije pfenning logistics, naša flota skladišnih transportnih sredstava čini osnovu za efikasan protok materijala. U vreme špica, operater već snažnu flotu od 88 vozila multicube Rajna-Nekar proširuje sa iznajmljenim vozilima.

Optimalno korišćenje prostora u uskim hodnicima

Kompanija pfenning logistics GmbH je logistički stručnjak iz Baden-Virtemberga. Sa obimom ulaganja od 100 miliona evra, kompanija pfenning logistics je 2013. godine osnovala novu centralu preduzeća, kao i logistički centar od 20 hektara u Hedeshajmu, multicube Rajna-Nekar. Roba se skladišti u dve zone zgrade: U severnoj kopči se pre svega nalaze namirnice i ostala roba koja se svakodnevno koristi, dok se u južnoj kopči skladište hemikalije. Za uskohodnično skladište pritom je svakodnevno uračunato nekih 5.000 pomeranja paleta.

Kako bi se optimalno koristio prostor, rano smo uključeni u izradu koncepta prostora i flote. Kompanija pfenning logistics se već tokom grubog planiranja odlučila za koncept u čijem fokusu su uskohodnična skladišta. Za uskohodnične viljuškare su, zbog zahteva u postupanju sa namirnicama, bili bitni duži dometi sa jednim punjenjem baterija.

Christopher Granath
Rukovodilac procesnog inženjeringa u kompaniji pfenning logistics

"Uređaji bez problema rade više od dve smene. Tome značajno doprinosi rekuperacija energije. To je za nas bilo odlučujuće u vezi sa kupovinom."

Još brže sa teleskopskim vilama

Srce flote transportnih sredstava čine 23 električna komisiona trostrana viljuškara EKX 515, koji se u hodnicima mogu mehanički navoditi. Christopher Granath, rukovodilac procesnog inženjeringa u kompaniji pfenning logistics kaže: "Kompanija Jungheinrich je, po našoj želji, zadržala naročito uske hodnike, kako bi se postigla još bolja iskorišćenost prostora. Uz to su uski hodnici u severnoj i južnoj kopči iste širine, tako da se po potrebi mogu voziti i EKX 515."

Uskohodnični viljuškari tipa EKX 515 su usklađeni prema različitim zahtevanim profilima i rade sa rekuperacijom energije. Snaga ovih vozila se bazira na njihovoj trofaznoj tehnologiji od 80V i njihovim visokim obrtnim momentima, koji omogućavaju efikasno ubrzanje. U severnoj kopči, sa visinom podizanja od 8,4 metra, može se uskladištiti i iskladištiti robu na euro i industrijskim paletama. Za južnu kopču su opremljeni sa trostrukim kranom za podizanje, tako da hemijske palete mogu da se paletiraju i do visine od 14,4 metara. "Velikog klijenta iz prehrambene branše smo opremili sa 16 takvih teleskopskih vila. Na taj način profitiramo od bržih pomeranja u skladištu i možemo da ispunimo velike stope učinka", kaže Granath.

Flota, između ostalog, obuhvata 65 serijskih vozila tipova ETV 216, EFG 220 i ERE 225, koji prilikom spuštanja tereta takođe delimično rade sa rekuperacijom energije. Za vreme špica se mogu iznajmiti dodatna vozila.

Učinkovito upravljanje baterijom

Christopher Granath kaže: "Zbog bolje tehnologije smo se odlučili za Jungheinrich uskohodnične viljuškare, sa kojima, između ostalog, već imamo iskustva na drugim lokacijama. Dugo vreme rada sa jednim punjenjem baterijama je bilo presudno za ovu nabavku. Uređaji bez problema rade više od dve smene. Vremenom postižu i režim rada u tri smene u bilo koje doba dana. Tome značajno doprinosi rekuperacija energije. Za nas je to bilo presudno za kupovinu. Za nas kao isporučioca, osim toga", kaže Granath, "bilo je presudno i veoma kratko vreme isporuke za iznajmljene viljuškare. Kompaniju smo tokom faza realizacije nadalje fleksibilno ispratili: pri podešavanju profila brzine i visine podizanja 16 EKX-a 515 u severnoj kopči – zadatak, koji je bio postavljen zasebno za svaki od 66 hodnika."

Imate pitanja?