+38122804777 Besplatan poziv Besplatan poziv
Kontakt formular
Stage GLX
Optimizovani učinak komisioniranja

Novi distributivni centar sa sistemom skladišta po meri

Moderni ukupni koncept logistike u GLX Global Logistic Service eliminiše zadržavanja i omogućava značajno povećanje skladišnog kapaciteta.

Jungheinrich usklađuje intralogistiku novog distributivnog centra GLX Global Logistic Service GmbH u Frajenbrinku kod Berlina kao projekat od nule precizno prema specifičnim zahtevima kupaca.

GLX Grupa je uspešno rastuća kompanija u upravljanju lancem snabdevanja sa šest lokacija. Zbog snažnog rasta, GLX skladišta su dostigla svoje granice kapaciteta i novi logistički centar je trebalo da otkloni zadržavanja.

Promena uslova na tržištu zahteva veći kapacitet skladištenja

Jungheinrich je delovao kao dobavljač kompletnih usluga, kontakt osoba i menadžer projekta za novi distributivni centar GLX grupe. Sve iz jednog izvora. Sveobuhvatni koncept intralogistike je razvijen zajedno sa kupcem. 

Treba postići znatno povećanje kapaciteta skladišta i efikasnosti skladišta.

Roland Becker
Izvršni direktor

"Raspored skladišta i tok materijala su optimalno usklađeni. Sada profitiramo od sistema po meri sa precizno usmerenim komisioniranjem."

Rešenje razvijeno zajedničkim snagama

U novom distributivnom centru od 15.000 kvadratnih metara, 30 kilometara jugoistočno od Berlina, GLX sada upravlja evropskim HUB-om za logistiku rezervnih delova i postprodajne usluge.

U visokoregalnom skladištu mali i veoma mali kontejneri se skladište i sakupljaju u četiri prolaza sa oko 10.500 paletnih mesta pomoću dva induktivno vođena Jungheinrich EKS 210 vertikalna komisionera.

Sistem paletnih regala za teške terete sa širokim hodnicima ima oko 15.000 paletnih mesta. Ukupno 20 Jungheinrich vozila preuzima podni transport u skladištu dužine 140 metara i širine 110 metara.

Takođe je uzeta u obzir i zaštita od požara, jer visokoregalni sistem nudi posebno rešenje za protivpožarnu zaštitu i na taj način izbegava upotrebu sprinkler sistema.

Efikasniji procesi i kraće vreme komisioniranja

Povećanje obima robe i ukupnog kapaciteta, kao i efikasniji procesi i kraće vreme komisioniranja osiguravaju da je GLX Grupa savršeno pozicionirana za budući rast. 

Kupac takođe razmatra mogućnost direktnog povezivanja sa SAP sistemom koristeći Jungheinrich warehouseNavigation.

Zaključak: Rešenje po meri koje je savršeno prilagođeno potrebama kupaca i takođe ukazuje na budućnost.

Imate pitanja?